Wat is een goede personal trainer ?

Een goede personal trainer begint bij jezelf. Stel je zelf eerst de vraag, wat wil ik trainen? nadat je deze vraag voor jezelf hebt beantwoord kun je aan de slag. Je personal trainer moet in ieder geval in staat zijn om je een fitness, trainingsschema, voedingsschema, voedingsadvies en leefstijladvies voor te schrijven.

 

 

Waar moet je opletten?

Een geschikte trainer is handig om je doel te bereiken. Als eerst kun je vragen wat voor een opleiding de trainer heeft gedaan. Kijk dan of hij of zij een specifieke sport- of voeding gerelateerde opleiding heeft gevolgd. Daarnaast is het handig om te weten hoeveel jaar ervaring de trainer heeft en of de trainer cliënten/referenties heeft die je kan benaderen? Natuurlijk moet je ook kijken of je het goed kan vinden met je trainer. Weet hij of zij jou te motiveren? Een veel vergeten vraag is vragen naar de voorwaarden. Denk hierbij aan extra kosten bij lidmaatschap en restitutie bij ziekte

 

Let op

Kies nooit een trainer die je na of zelf al voor een sessie supplementen probeert aan te smeren. Een personal trainer die al over supplementen begint voordat je een gewicht aanraakt, is alleen op je geld uit.