De top 3 fitness oefeningen thuis

Voor een gezonde lifestyle hoef je je huis niet uit. Deze oefeningen zijn er om jou daarbij te helpen.

Squaten

Squaten is een zeer goede oefening voor het versterken van je spieren rond je benen en billen. Deze spieren zijn groot en handig bij het verbranden van calorieën. Hoe moet je squaten ? Start met de benen uit elkaar, houdt je handen gestrekt vooruit en houdt je rug een klein beetje hol. Begin dan langzaam door je te knieën gaan, vervolgens houdt je spieren gespannen en probeer een beetje weerstand te zetten. Totdat je dijen horizontaal staan. Houdt deze positie een seconde aan en ga iets sneller omhoog dan dat je naar beneden ging, herhaal dit 10 keer.

 

Sit ups

Sit ups zijn de beste oefeningen voor je buikspieren. Hierbij ga je plat op je rug liggen en plaats je je benen in een hoek van 90 graden. Plaats je handen achter je hoofd en beweeg rustig met je hoofd naar je knieën. Vervolgens doe je dit 20 tot 30 keer.

 

Hardlopen

Hardlopen is de oudste vorm van trainen die er tot nu toe bestaat en een van de beste manieren om je lichaam in vorm te houden. Door te hardlopen stijgt je hartslag en begin je calorieën te verbranden. Naast calorieën verbranden is hardlopen ook goed voor je conditie en het zuiveren van je lichaam.