Eet nooit voor het sporten

Eten voor het sporten zit alleen in de weg. En zorgt voor een slechte spijsvertering. Dit komt doordat orthosympatische deel van je autonome zenuwstelsel  die ervoor zorgt dat je hartfrequentie omhoog gaat, bloedvaten wijder worden en de spijsvertering geremd wordt. Dit betekend dus dat je niet alle energie uit je eten haalt.

Eet een grote maaltijd na het sporten

Een grote maaltijd na het sporten is niks om bang voor te zijn. De grote maaltijd na het sporten, geeft je herstel en groei een goeie kickstart. Omdat, je groeit in spiermassa heb je natuurlijk ook meer voeding nodig om je spieren in stand te houden. Daarom mag je altijd een wat grotere maaltijd het nemen na het sporten.

 

neem altijd rust

Het is altijd goed om  in de 2 maanden een weekje rust te nemen. Hierdoor geef je je lichaam de kans om volledig te herstellen. Niet herstel je alleen je lichaam maar ook de geest. Na een weekje kan je er ook weer 100% tegen aan.

 

Zoek een goede fitness/sport partner

Samen trainen met iemand waar je goed mee kan omgaan is het gevolg van meer progressie. Dit komt dordat je altijd wel een beetje competitief bent en daardoor harder gaat sporten. Ook is het goed om iemand te hebben die op je vorm kan letten.